Duurzaamheid wordt ook in horeca en catering steeds vanzelfsprekender. Lastiger is nog hoe je het als restaurateur, attractiepark, facilitair manager van een verzorgingstehuis of cateraar vervolgens handen en voeten geeft.

André Brouwer van De Bomen en Lasca ten Kate hebben op verzoek van de RAI de programmering op het PUUR paviljoen verzorgd. In 25 workshops, proeverijen en masterclasses vertellen horecamensen aan hun collega’s hoe ze het voor elkaar gekregen hebben om van duurzaam koken een succes te maken. Er werd veel kennis en ervaring gedeeld. En natuurlijk viel er veel te proeven. Slow gezette koffie van biologische bonen uit het Boliviaanse hoogland, brood van allerlei nieuwe (oude) graansoorten, bitterballen met ganzenvlees. De essentie: we kunnen zoveel duurzamer eten en de gast en de wereld wordt er een stuk gelukkiger van. Bijzondere aandacht was er voor de relatie gezondheid en voeding. Steeds meer ‘instellingskoks’ zien hun cliënten – vaak ouderen en hulpbehoevenden – opbloeien bij echt vers eten, van het seizoen en uit de streek. Instellingskoks moeten weer koken in plaats van zakjes openknippen. Chefs van het ‘Mooie Maaltijd’ netwerk verzorgden een indrukwekkend viergangendiner met verse, biologische producten (dank Udea!) met natuurlijk minder zout en minder suiker. Ook budgettair heel behapbaar.

Meer weten hoe wij ook u kunnen helpen met promotie, positionering, contacten of presentatie? Neem contact op met André Brouwer