Monthly Archives: januari 2014

Programmering PUUR op Horecava

Duurzaamheid wordt ook in horeca en catering steeds vanzelfsprekender. Lastiger is nog hoe je het als restaurateur, attractiepark, facilitair manager van een verzorgingstehuis of cateraar vervolgens handen en voeten geeft.

André Brouwer van De Bomen en Lasca ten Kate hebben op verzoek van de RAI de programmering op het PUUR paviljoen verzorgd. In 25 workshops, proeverijen en masterclasses vertellen horecamensen aan hun collega’s hoe ze het voor elkaar gekregen hebben om van duurzaam koken een succes te maken. Er werd veel kennis en ervaring gedeeld. En natuurlijk viel er veel te proeven. Slow gezette koffie van biologische bonen uit het Boliviaanse hoogland, brood van allerlei nieuwe (oude) graansoorten, bitterballen met ganzenvlees. De essentie: we kunnen zoveel duurzamer eten en de gast en de wereld wordt er een stuk gelukkiger van. Bijzondere aandacht was er voor de relatie gezondheid en voeding. Steeds meer ‘instellingskoks’ zien hun cliënten – vaak ouderen en hulpbehoevenden – opbloeien bij echt vers eten, van het seizoen en uit de streek. Instellingskoks moeten weer koken in plaats van zakjes openknippen. Chefs van het ‘Mooie Maaltijd’ netwerk verzorgden een indrukwekkend viergangendiner met verse, biologische producten (dank Udea!) met natuurlijk minder zout en minder suiker. Ook budgettair heel behapbaar.

Meer weten hoe wij ook u kunnen helpen met promotie, positionering, contacten of presentatie? Neem contact op met André Brouwer

 

Door |januari 14th, 2014|Communicatie, Food|0 Reacties|

NOS over Goede Doelen

De NOS levert journalistiek broddelwerk, reageert Femke Lagaaij van De Bomen in de LinkedIn Vakgroep Fondsenwerving.  De NOS meldt dat Goede Doelen onder vuur liggen. Aanleiding voor het bericht is een vijfjarig onderzoek door de Belastingdienst onder 1.500 organisaties met ANBI-status. Daar kwam uit dat een kwart de ANBI-status is ontnomen. Van de berichtgeving van de NOS bleef het beeld hangen dat er met 25% van alle ANBI”s dus wel eens iets mis zou kunnen zijn. Het is (wederom) olie op het vuur van de wantrouwig geraakte gever, reageert Lagaaij.

Feit is dat er in Nederland 60.000 ANBI’s zijn. De NOS blijft steken op 35.000 omdat men de 25.000 organisaties met een zgn. groepsbeschikking niet meetelt. Als er 300 organisaties per jaar hun ANBI-status verliezen, gaat het dus om 0,5%. Daaronder zitten vooral organisaties die niet zozeer verdacht worden van frauduleus gedrag maar waarvan het algemeen nut-beginsel voor discussie vatbaar is, zoals een muziekvereniging of kinderboerderij. De Belastingdienst is dus feitelijk in de loop der jaren aangescherpt beleid aan het uitvoeren of handhaven.

Maar of deze conclusie echt hard te maken is, is ook maar de vraag. De Belastingdienst is verre van transparant als het om de totaalgegevens gaat. Ook via het handelsregister van de KvK is geen informatie te verkrijgen.

 

Door |januari 13th, 2014|Goede doelen|0 Reacties|